Wat

De Warme Meente is een kleinschalig lokaal permacultuur-voedselcollectief. We kweken biodivers lekker eten. We gaan voor overvloed. We verdelen onze overvloed onder alle leden. Iedereen kan lid worden.

De uitvalsbasis van De Warme Meente is onze samentuin onder glas te Moorsel, Keymolenstraat 5. Dit is de Faluintjesstreek.

In deze voormalige rozenserre werken we aan een mediterraan/subtropisch voedselbos. We verzamelen groenten en fruit waarvoor het bij ons buiten nu nog net iets te koud is. Maar wellicht binnen 10 jaar niet meer. In de zomer kweken we in groep een zo divers mogelijk assortiment aan tomaten, pepers, kruiden, aubergines, rare meloenen, meterslange bonen en nog veel meer.

In de zomer trekken niet alleen de heerlijke groentjes maar ook onze subtropische zwemvijver heel wat gegadigden. En dan nog een lekker sapje of fris pintje aan de bar en de zomer is geslaagd.

En in de winter is het zodra het een klein beetje zonnig is ook niet zo koud in de serre en daar profiteren ook de plantjes van. Verse groene blaadjes midden in de winter? Geen probleem!

Heb je zin om mee te doen? Kom dan eens langs! Mail voor een afspraak naar info@dewarmemeente.be Iedereen is welkom, groot en klein, jong en oud, twee- of vierpotig.