fundraise

Opstartkosten

Bij de oprichtring van ieder nieuw initiatief komen natuurlijk ook heel wat kosten kijken. Dingen die we nog niet in Faluns kunnen betalen. We helpen mee met de afbetaling van de oude rozenserre. De bouw van de composter. De aanschaf van moederplanten. De aanleg van een subtropische groei- en zwemvijver. De ganse inrichting van de serre. De kosten van dit alles zijn voor 2017 geraamd op 25000€.

Hoe raken we aan dit geld?

De Warme Meente is van, voor en door de gemeenschap. In plaats van dit geld te gaan halen bij een of andere grootbank halen we het bij onszelf. Bij de lokale bevolking van de Faluintjes. Bij mensen die in het project geloven. Bij mensen die willen investeren in hun eigen lokale economie. Je bent vrij om bij te dragen hoeveel je zelf wil.   Als iedereen een beetje geeft  krijgen we het geld beslist samen. Halen we meer binnen, dan wordt dit verder geïnvesteerd  in de verdere uitbouw van onze Faluintjes-economie…

De grote Falun verkoop.

Deze fundraise loopt gedurende De Warme Lente 2017. Je kan in deze periode de nieuwe reeks Faluns aankopen aan extra voordelige tarieven. Hoe groter het bedrag dat je investeert, hoe meer Faluns je ervoor krijgt. Meer nog: je kan zelfs je eigen gepersonaliseerde briefjes laten drukken.

Koop 1000 Faluns, of meer aan, en ontvang je eigen gepersonaliseerde briefjes. Deze gepersonaliseerde briefjes zijn dan ook het bewijs dat jij De Warme Meente mee ondersteunt. Als houder hiervan krijg je medezeggenschap in de koers van De Warme Meente.

Als iedereen een beetje Faluns koop  krijgen we het geld beslist samen. Halen we meer binnen, dan wordt dit verder geïnvesteerd  in de verdere uitbouw van De Warme Meente.

Wat doe ik nu met faluns?

Je kan je faluns omruilen voor alle producten die De Warme Meente aanbiedt:

  • Plantgoed voor je moestuin, permacultuurtuin en je serre
  • Zelfplukabonnemeneten groenten en fruit
  • Een permacultuur-ontwerpsessie op je eigen tuin (o.l.v. Mier vzw)
  • Zwemmen in ons subtropische zwemparadijs

Je kan ze daarnaast natuurlijk ook ruilen met je buren,  ze cadeau doen, ze verder verspreiden. Door deze briefjes echt als betaal- en ruilmiddel te gebruiken help je actief mee met de opbouw van je eigen lokale economie.

En wat doe ik in de toekomst met Faluns?

Dit is nog maar het begin. Hoe meer lokale producenten, groot of klein, pro’s of amateurs,  deel worden van De Warme Meente, des te breder het aanbod wordt.  Des te sterker onze lokale economie wordt. Het ultieme streefdoel is: iedereen producent, iedereen consument, iedereen handelaar., al je basisbehoeften uit eigen streek!

De aankoop van Faluns is dus in de eerste plaats een investering in de toekomst, in onze eigen economie, in een ander soort werkgelegenheid,  in  duurzaamheid en veerkracht van onze streek.

De waarde van de Falun wordt jaarlijks herberekend. Naarmate de productie en diversiteit binnen De Warme Meente groeit, de groeit de waarde van de Falun mee.

Je kan ook je Faluns nog een tijdje bijhouden en wachten met het inruilen totdat de waarde van de Falun gestegen is.

Of wacht op de primeur om te kunnen proeven van de eerste lokaal gekweekte abrikozen…