Geschiedenis van de Falun

Opstartkosten

Bij de oprichtring van ieder nieuw initiatief komen natuurlijk ook heel wat kosten kijken. Dingen die we toen nog niet in Faluns konden betalen. We ondersteunden mee de afbetaling van de oude rozenserre, financierden de bouw van de composter, de aanschaf van moederplanten, de aanleg van een subtropische zwemvijver, de hele inrichting van de serre. De kosten van dit alles werden voor 2017 geraamd op € 25.000.

Hoe geraakten we aan dit geld?

De Warme Meente is van, voor en door de gemeenschap. In plaats van dit geld te gaan halen bij een of andere grootbank haalden we het bij onszelf, bij de lokale bevolking van de Faluintjes, bij mensen die in het project geloven, bij mensen die willen investeren in verantwoorde, lokale economie. Iedereen was vrij om bij te dragen hoeveel hij of zij zelf wou.  We volgden de oude wijsheid “Als iedereen een beetje geeft, geraken we er beslist”.

 

De grote Falun verkoop

En zo liep onze fundraise gedurende De Warme Lente 2017. Je kon in deze periode de eerste reeks Faluns aankopen aan extra voordelige tarieven. Hoe groter het bedrag dat je investeerde, hoe meer Faluns je ervoor kreeg. Meer nog: je kon zelfs je eigen gepersonaliseerde briefjes laten drukken.

Momenteel drukken we geen nieuwe Faluns meer en kan je er ook geen meer aankopen, maar uiteraard kan je nog steeds verder ruilen met je bestaande Faluns.