faluns

Ons project, de Warme Meente, introduceert haar eigen munt: de Falun.

De Warme Meente stelt zich garant dat alle goederen en diensten die binnen de Meente geproduceerd worden, gewaardeerd en vergoed kunnen worden in Faluns.

Een Falun is in feite een waarde- of kortingsbon die je bij de Warme Meente kan inruilen voor haar producten.

Je kan ook Faluns kopen: 1 Falun staat gelijk aan 1 Euro. Je kan zelfs Faluns verdienen door te komen helpen. Met een sessie van een halve dag verdien je 5 Faluns.

We beginnen met dit experiment binnen de Warme Meente. Op termijn is het de bedoeling om zo veel mogelijk lokale producenten te betrekken. De Falun wordt dan de lokale, sterke munt van de Faluintjes, die de bevolking stimuleert om lokaal te kopen. Zo versterken we onze ondernemers en producenten, en verkleinen we onze voetafdruk. Goederen hoeven niet meer van heinde en verre ingevoerd te worden. We vinden ze gewoon in de buurt en vervoeren ze met de fiets of te voet. Uiteraard kan je ook onderling goederen of diensten verruilen voor Faluns, wat dacht je van een babysit, zelfgemaakte confituur of het lenen van een kettingzaag of identiteitskaartlezer van je buur voor Faluns?

Steun De Warme Meente door nu al Faluns te kopen aan een voordelig tarief: slechts 80 cent per Fallun in plaats van 1 Euro. Met dit geld kunnen wij ons project opstarten.

We geven alle briefjes die ooit in Belgisch Congo gedrukt werden opnieuw uit. Regelmatig drukken we een nieuwe reeks. Verzamel ze allemaal! Of adopteer een Falun. Je hoofd komt dan op een briefje van je lokale munt te staan en dit wordt verspreid in de Faluintjes. Ga nu naar de webshop!