Faluns in de Warme Meente

De Warme Meente aanvaardt Faluns

De Warme Meente stelt zich garant, dat je deze briefjes kan inruilen voor plantgoed en voedsel dat door haar leden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgen de voorheen waardeloze stukjes papier van een ‘La Nouvelle Banque du Congo Belge Repatriée’ plots een waarde. Ze worden waardebons die intern geruild worden tussen de leden van de Warme Meente.

Hierdoor onstaat er in feite een LETS-systeem ontdaan van  alle administratieve rompslomp: geen lidmaatschapsgeld, geen emailverkeer, geen instapmomenten, geen computersystemen die alle transacties volgen. Gewoon de essentie gebundeld in een ouderwets briefje.

Een Falun is:

  • je lidkaart
  • je munteenheid
  • je ruilmiddel

Iedereen is vrij om Faluns te aanvaarden of te weigeren. Zij die Faluns weigeren behouden de status quo, maar zij die haar aanvaarden laten haar groeien…dus ze kan alleen maar groeien…

Van zodra je je eigen producten begint aan te bieden voor Faluns ben je nog beter bezig! Je zet de stap van consument naar producent. Je wordt dan zelf een keuterboerken, een Meenter. Door zelf te produceren en je producten in je buurt aan te bieden help je actief mee met de uitbouw van je lokale veerkracht. We hebben een grote diverstieit aan vele kleinschalige producenten nodig, elk in zijn eigen niche, elk met een eigen specialiteit.