Waar

De Meenters zijn vooral actief in de Faluintjesstreek: de voormalige gemeenten Moorsel, Meldert, Baardegem en Herdersem, die nu deelgemeenten zijn van Aalst. Onze uitvalsbasis, de serre, ligt in Moorsel.  Voor onze activiteiten laten we ons deels inspireren door de historische werking van de oude landerijen rond de Abdij van Affligem, het groene hart van de omgeving.

Net als de Abdij willen we zelfredzaamheid en lokale economie stimuleren. We bewerken onze gronden, om een kleinschalige productie te bereiken, die toch in het onderhoud van een groot aantal mensen kan voorzien. Met andere woorden: we telen onze eigen groenten en fruit. We doen dat door voedselbossen aan te leggen: volledige eco-systemen die duurzaam groeien, levende organismen huisvesten en vruchten genereren –  niet enkel nu, maar ook voor de komende generaties. Het ruilen van producten en diensten, en het drukken van een eigen munt, de Falun, vormen een verdere versterking van die lokale economie.

Hoewel de kern van onze actie zich hier afspeelt, blijven we niet ten allen tijde onder de kerktoren. We leggen contacten met soortgelijke projecten op andere plekken (de Verre Meente), en wisselen ervaring en kennis uit. Ook bezoeken we de naburige gemeenten om onze overschot aan productie aan de man te brengen. Dan breidt ons actieterrein zich uit naar Aalst, Hofstade, Gijzegem, Wieze, Lebbeke, Dendermonde, Nijverseel, Opwijk, Merchtem, Asse, Krokegem, Asse -Ter-Heide, Essene, Affligem, Hekelgem, Liedekerke, Denderleeuw en Erembodegem.

Adressen:

Keimolenstraat 5, 9310 Moorsel

Email: info@dewarmemeente.be